Ultimele noutăţi

Încep înscrierile pentru cursurile gratuite ale Centrului Cultural Mioveni.

Data .

cursuri gratuite
1. Balet (5 - 18 ani);
2. Canto muzică populară (5- 18 ani);
3. Canto muzică ușoară (7 - 18 ani);
4. Chitară (11 - 18 ani);
5. Dans modern sportiv (7 - 18 ani);
6. Dans popular (8 - 18 ani);
7. Mandolină (9 - 18 ani);
8. Pian (7 - 18 ani);
9. Pictură (5 - 18 ani);
10. Sculptură în lemn (5 - 18 ani);
11. Vioară (8 - 18 ani);
Actele necesare înscrierii vor fi:
• Copie certificat naştere copil;
• Copie act de identitate al unuia dintre părinți;
• Adeverință medicală care să ateste starea de sănătate a copilului;
• Fişa de înscriere (se completează în momentul înscrierii).
Fiecare copil se poate înscrie la maxim două cursuri!
Înscrierile vor avea loc în perioada 1 - 30 septembrie, la sediul instituției din Str. Înv. Alexandru Popescu (lângă Catedrala Ortodoxă Sf. Apostoli Petru și Pavel), nr. 5, Mioveni.
Relații suplimentare la tel/fax: 0348.445.856.
Cursurile se vor desfășura respectând măsurile de siguranță împotriva infecției cu SARS-CoV-2.

S-a dat startul înscrierilor pentru Festivalul Național de Teatru “LUDICUS” Mioveni – 2021!

Data .

1

2

3

4

 

Iubitorii de teatru sunt așteptați, în perioada 15-17 octombrie, la „Festivalul Național de Teatru Ludicus“. Festivalul de la Mioveni prilejuiește an de an întâlniri cu spectacole originale și interesante, puse în scenă de tineri artiști amatori din întreaga țară, cu scopul de a încuraja apropierea publicului tânăr și foarte tânăr de lumea diversă a artelor și de lumea teatrului în mod special. Evenimentul devenit deja tradiţie şi ajuns anul acesta la ediţia a XVII-a este organizat de Centrul Cultural Mioveni, Consiliul Local și Primăria oraşului Mioveni.

Spectacolele din cadrul festivalului se vor juca pe scena Centrului Cultural Mioveni, participanţii fiind împărţiţi pe două categorii de vârstă, respectiv gimnaziu (10-14 ani) şi liceu (14 - 18 ani).  În competiţia din acest an, conform regulamentului, în urma preselecției vor fi acceptate un număr de 6 trupe, pentru care juriul va acorda nu mai puțin de 18 premii la diverse categorii precum cea mai bună regie, cea mai bună scenografie, cea mai bună coregrafie, cel mai bun afiş, cel mai bun actor în rol principal, cel mai bun actor în rol secundar și, evident, până la marele premiu pentru cea mai bună trupă din concurs.

Conform calendarului „Festivalului Național de Teatru Ludicus“, înscrieri se pot face doar în perioada 23 august– 4 septembrie 2021, urmând ca înregistrările video transmise de tinerii artiști să treacă prin procesul de preselecție, care se va finaliza până pe 12 septembrie, data la care vor fi anunțate trupele selectate să participle la festivalulul de la Mioveni.

Noutatea acestei ediții o va reprezenta sesiunea de improvizație care se va adresa fiecărei trupe participante, sursa de inspirație reprezentând-o una dintre piesele jucate de celelalte trupe aflate în competiție, atribuirea subiectului făcându-se prin tragere la sorți.

Vă puteți înscrie accesând:

https://docs.google.com/forms/d/1h6YZOVu5F6iAN7ntHxM8f_aEmDBq9CpYu1gll8YTrxI/edit

Informații detaliate privind condițiile de participare, organizare și jurizare pot fi solicitate la adresa de mail Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau la numărul de telefon 0348 445 856.

Festivalul-Concurs Național de Folclor - Mioveni, ediția a II-a

Data .

festival concurs national folclor

În perioada 12-14 august, Mioveniul a găzduit cea de-a doua ediție a Festivalului - Concurs Național de Folclor „MIOVENI” 2021, unde au participat ansambluri din toate zonele țării, respectiv din: Cluj, Arad, Bihor, Călărași, Iași, Maramureș, Botoșani și Caraș Severin.
Amintim că juriul a fost format din specialiști în domeniu, oameni de cultură, artiști populari și profesioniști în arta coregrafică precum: Elise Stan, Ileana Vieru, Doina Ișfănoni, Cătălin Oancea și Paul Remeș, iar festivalul a fost prezentat de către Iuliana Tudor de la Televiziunea Română.
Iată câștigătorii:
TROFEUL FESTIVALULUI - Ansamblul Folcloric FLORILE MUREȘULUI localitatea  Vladimirescu, județul Arad.

Secțiunea Obicei Specific
LOCUL I – Ansamblul de Dansuri Populare Românești RAPSOZII SIRETULUI, loc. Pașcani, jud. Iași;                              
LOCUL II – Ansamblul CODRULEȚUL loc. Vorona, jud.l Botoșani;                        
LOCUL III – Ansamblul de Cântece și Dansuri ARMENIȘANA loc. Armeniș, jud. Caraș-Severin;                                    
 MENȚIUNE  - Ansamblul Folcloric MACII BĂRĂGANULUI  - loc. Ciocănești, jud. Călărași.
Secțiunea Dans Popular
LOCUL I – Ansamblul Folcloric MARAMUREȘUL, loc. Baia Mare, jud. Maramureș;
LOCUL II Ansamblul Folcloric MACII BĂRĂGANULUI  - loc. Ciocănești jud. Călărași;
LOCUL III – Ansamblul  Folcloric  DOR TRANSILVAN loc. Cluj Napoca jud. Cluj;
MENȚIUNE  - Ansamblul CRIȘANA  - loc. Oradea, jud. Bihor.
Evenimentul a fost organizat de către Centrul Cultural Mioveni, Primăria Orașului și Consiliul Local.

Festival Concurs Național de Folclor, Mioveni 2021, ediția a II-a

Data .

(2 voturi, media 3.00 din 5)

WhatsApp Image 2021 06 29 at 17.22.00Consiliul Local, Primăria orașului și Centrul Cultural Mioveni organizează în perioada 12 – 14 August 2021, cea de-a doua ediție a Festivalului/Concurs Național de Folclor « MIOVENI ».

La eveniment vor fi prezente grupuri de folclor din toată țara. Festivalul va fi mediatizat și are ca parteneri televiziuni naționale și locale, precum și din presa scrisă argeșeană.

Regulament

Fișă de înscriere

Pescarii din Mioveni vor căuta marea captură, pe Balta Căteasca

Data .

WhatsApp Image 2021 06 29 at 17.01.32În cadrul manifestărilor prilejuite de sărbătoarea “Zilelor Orașului Mioveni”, Centrul Cultural și SC Zizoo Car SRL Mioveni, cu sprijinul Clasic Market

– Green Pub, organizează competiția de pescuit sportiv la crap "CUPA MIOVENI 2021".
Competiția urmează să fie organizată în data de 3 Iulie, pe cunoscuta Balta Căteasca. Participarea se face în echipe de două persoane, fără limită de vârstă, competiția fiind una de tip open. Cupa Mioveni 2021 la crap se adresează exclusiv pescarilor din orașul Mioveni. Nu se percepe taxă de participare, însă locurile sunt limitate la doar 25 de perechi!
Înscrieile se fac prin mesaj transmis prin whatsapp la numărul de telefon: 0744.600.646.
CONCURS PESCUIT
“Cupa Mioveni 2021 - Pescuit la Crap”

REGULAMENT:
Concurs bazat pe CANTITATE !
Ora 06:15 Adunarea pe Balta Căteasca
Ora 6:30 Tragerea la sorți (în cazul în care o echipă întârzie, unul dintre arbitri va trage în locul lor). Vor fi două extrageri (ordine și stand). Pentru "ordine" se va trage în funcție de înscriere.
Ora 7:00 Ocuparea standurilor
Ora 8:00 START CONCURS!
Ora 18:00 FINAL CONCURS!
1. Se pescuiește în echipă de maxim 2 pescari cu drepturi depline.
2. Fiecare echipă poate pescui cu 4 lansete, dotate obligatoriu cu un singur cârlig și plumb sau năditor, folosirea monturilor care să permită eliberarea greutăților în cazul în care se rupe firul, interzicerea folosirii oricarui tip de opritor pe linia principală, momitorul/coșulețul/method feeder-ul trebuie să culiseze pe toată lungimea firului.
3. Se poate pescui cu orice tip de nadă uscată sau preparată și în orice cantitate.
Momeala și nada vie sunt strict interzise!
4. Nădirea grea este INTERZISĂ! Se va folosi doar "cobra" sau praștia de mână (pentru praștia de mână bulgarii nu trebuie să depașească 30mm).
5. Fiecare concurent va lansa OBLIGATORIU înainte față de standul pe care îl ocupă, fără a depășii limitele standului. Standurile vor fi marcate si numerotate.
6. Cine nu are saltea poate închiria de la administrația bălți, este bligatoriu spray antiseptic.
7. Este strict INTERZISĂ cedarea peștilor prinși de un pescar către alți competitori.
8. Drilurile se fac numai din stand, în cazuri de forță majoră vecinii putându-și da acceptul la scoaterea peștelui în dreptul lor.
9. În situația în care cineva se află în drill la ora 18:00, va avea 15 minute la dispoziție să scoată peștele. În astfel de situație este necesară prezența unui martor, altfel peștele prins nu va fi luat în considerare.
10. Pescarii au obligația ca după încheierea partidei de pescuit să lase locul curat (fără chiștoace de tigări, coji de semințe, sticle goale, cutii metalice de orice tip, etc.)
11. Organizatorii concursului sunt exonerați de orice răspundere civilă, administrativă și materială pentru orice formă de accidente, incidente și urmări generate de consumul de alcool sau neatenție a pescarului și/sau a însoțitorilor acestora; Acceptarea prezentului regulament constituie luarea la cunoștință, însușirea și asumarea normelor de protecția muncii prevazute în legislația specială. Pentru orice nelămuriri și/sau informații, pe toată durata concursului vă rugăm să apelați echipa de arbitrii.

Sondaj de opinie

Ce asteptari aveti de la Centrul Cultural pentru 2021?
 

Ziarul "Miovenii"

ziarmiovenii Descopera ultimele noutati publicate in ziarul Miovenii.

deschide

Ziarul "Ghidul Cetateanului"

ghidcetateanlogo Ultimul numar al ziarului "Ghidul Cetateanul".

deschide