Proiectul C.R.E.D.

Data: .

(0 voturi, media 0 din 5)

 

Investiţie în educaţie

La Grădiniţa cu program prelungit nr. 12 s-a deschis un centru de resurse pentru educaţie şi dezvoltare.

Oraşul Mioveni are un centru de resurse pentru educaţie şi dezvoltare (CRED) care va servi la îmbunătăţirea calităţii serviciilor educaţionale oferite de grădiniţe. Centrul, stabilit la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 12, va reprezenta un pol de perfecţionare a cadrelor didactice, care vor beneficia aici de tot ceea ce au nevoie pentru dezvoltarea profesională.

Miercuri 10 februarie a avut loc la Gradiniţa cu Program Prelungit şi Creşă “TIC PITIC” Mioveni, deschiderea  Centrului de Resurse pentru Educaţie şi Dezvoltare”- CRED. La manifestare au participat  oficialităţile locale.
Acest Centru va servi la îmbunătăţirea calităţii serviciilor educaţionale prin îngrijirea şi protecţia copiilor, colaborarea cu parinţii şi cadrele didactice dar şi prin servicii de formare, informare şi consiliere.
Centrul de Resurse pentru Educaţie şi Dezvoltare”-CRED are ca parteneri Consiliul Local Mioveni, I.S.J Arges, psihologi, medici, părinţi, cadre didactice, asistenţi sociali. Beneficiarii acestui proiect sunt copiii mai mici de 7 ani, părinţii, cadrele didactice şi comunitatea din Mioveni.

Reţea naţională de centre
Centrul de Resurse pentru Educaţie şi Dezvoltare de la Mioveni face parte dintr-o reţea naţională de peste 300 de centre similare. Acestea sunt înfiinţate în cadrul Proiectului pentru reforma educaţiei (PRET), desfăşurat de Ministerul Educaţiei Cercetării şi Inovării cu finanţare de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. CRED-urile sunt înfiinţate exclusiv în unităţile urbane şi vor oferi servicii complementare grădiniţelor, funcţionînd ca centre de informare, comunicare, formare şi diseminare a informaţiei, atât pentru părinţii copiilor preşcolari cît şi pentru personalul didactic şi nedidactic din grădiniţe şi creşe. Mai mult decît atît, la CRED se poate adresa pentru informare orice membru al comunităţii care are un proiect sau o iniţiativă ce vizează domeniul educaţiei copiilor sub şapte ani. CRED va avea în atribuţii şi stabilirea legăturii între toate serviciile destinate copiilor de vârste preşcolare din comunitate.

Proiectul C.R.E.D.

Sondaj de opinie

Ce asteptari aveti de la Centrul Cultural pentru 2021?
 

Ziarul "Miovenii"

ziarmiovenii Descopera ultimele noutati publicate in ziarul Miovenii.

deschide

Ziarul "Ghidul Cetateanului"

ghidcetateanlogo Ultimul numar al ziarului "Ghidul Cetateanul".

deschide