Inaugurarea Casei de Cultura Racovita

Data: .

(0 voturi, media 0 din 5)

Caminul Cultural Racovita are o istorie de aproape 50 de ani, fiind ridicat prin contributia baneasca si munca voluntara a locuitorilor. Acest lacas de cultura a avut un rol important in educarea si culturalizarea satenilor, afirmarea talentelor si cultivarea folclorului, fiind centrul vietii culturale de la acea vreme. Anul trecut, autoritatile locale au demarat un amplu proces de renovare si modernizare.

Caminul Cultural Racovita, devenit astazi Casa de Cultura Racovita si-a reluat activitatea culturala. Inaugurarea lacasului cultural a coincis cu hramul bisericii din cartierul Racovita, Sf. Apostoli Petru si Pavel, autoritatile locale fortand putin lucrurile pentru ca totul sa fie gata pe 29 Iunie 2009, pentru ca locuitorii cartierului Racovita sa poata organiza un praznic in sala mare a Casei de Cultura. Evenimentul a fost marcat printr-un spectacol de dans si cantece, sustinut de ansamblurile Centrului Cultural: NOVA si PLAI DE DOR si de grupul vocal DORULETUL al Asociatiei Pensionarilor din Mioveni. Seara s-a incheiat cu un program al tarafului Centrului Cultural Mioveni insotit de solistii: Daniel Chitulescu si Liliana Iordache.

Prezenti la eveniment au fost vicepresedintele Consiliului Judetean Arges - Florin Tecau, consilieri locali, Sorin Mazilescu - director al Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Arges si Radu Oprea – consilier al Directiei Judetene pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National Arges.

Inaugurarea Casei de Cultura Racovita

Sondaj de opinie

Ce asteptari aveti de la Centrul Cultural pentru 2021?
 

Ziarul "Miovenii"

ziarmiovenii Descopera ultimele noutati publicate in ziarul Miovenii.

deschide

Ziarul "Ghidul Cetateanului"

ghidcetateanlogo Ultimul numar al ziarului "Ghidul Cetateanul".

deschide