Mioveni şi Sighişoara – laureate ale Premiului Europei

Data: .

(0 voturi, media 0 din 5)

Distincţiile au fost acordate la Strasbourg pe 26 aprilie, rasplatind astfel activitatea desfaşurata de cele doua oraşe în slujba ideilor europene.

Preşedintele subcomisiei Premiului Europei, Sir Alan Meale, a adresat o scrisoare prin care felicita oraşul Mioveni. Diploma obţinuta de oraşul Mioveni se situeaza chiar sub Steagul de Onoare şi are scopul de a stimula oraşele participante sa îşi dezvolte aptitudinile în acest sens.

Diploma de Onoare a fost obţinuta anul acesta de 12 oraşe europene din: Franţa, Germania, Italia, Polonia, Portugalia, Turcia şi România (Mioveni).

 

Sighişoara a obţinut cea mai înalta distincţie: PREMIUL EUROPEI

Sighişoara a câştigat, ex-aequo cu oraşul Corciano din din Italia, Premiul Europei 2012, cea mai înalta distincţie acordata comunitaţilor locale de acest înalt for european.

Sighişoara, Bijuteria medievala a României, se afla pe cea mai înalta treapta a Consiliului Europei 2012, în semn de apreciere a modului in care autoritaţile locale au trezit şi menţinut în rândul cetaţenilor oraşului sentimentul de apartenenţa la Europa.

Premiul Europa recompenseaza eforturile pentru promovarea unitaţii europene ale municipalitaţilor din cele 47 de state membre ale Consiliului Europei (CoE). Premiul a fost instituit în 1955, prin decizia Comitetului Miniştrilor, organul decizional al CoE. Membrii APCE aleg anual oraşele care primesc aceasta distincţie şi cele care sunt eligibile pentru Placa de onoare, Steagurile de onoare şi Diplomele europene.

 

Mioveni şi Sighişoara – laureate ale Premiului Europei

Sondaj de opinie

Ce asteptari aveti de la Centrul Cultural pentru 2021?
 

Ziarul "Miovenii"

ziarmiovenii Descopera ultimele noutati publicate in ziarul Miovenii.

deschide

Ziarul "Ghidul Cetateanului"

ghidcetateanlogo Ultimul numar al ziarului "Ghidul Cetateanul".

deschide