9 MAI 2019

Data: .

(0 voturi, media 0 din 5)

9 maiÎn fiecare an, pe data de 9 mai se aniverseaza Ziua Europei. Pe lânga aceasta semnificaţie, 9 mai marcheaza şi Ziua Independenţei României şi a sfârşitului celui de-al doilea razboi mondial.

Ziua Uniunii Europene marcheaza istorica declaraţie de la 9 mai 1950, a ministrului francez de externe Robert Schuman, prin care propunea un plan de colaborare economica între Franţa şi Germania, pentru eliminarea rivalitaţilor seculare dintre cele doua state. Decizia a fost luata de Consiliul European de la Milano, în 1985.

Pe parcursul istoriei, data de 9 mai a marcat evoluția României de trei ori, respectiv proclamarea Independenţei de Stat a României la 9 mai 1877, Victoria Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Razboi Mondial la 9 mai 1945 şi Ziua Europei.

Pentru a marca aceste evenimente, Centrul Cultural, Consiliul Local, Primaria orașului Mioveni în parteneriat cu Casa de Cultura a Sindicatelor „Dacia” Mioveni și instituțiile de învațamânt din oraș au organizat joi, 9 mai, de la ora 11.00, o serie de manifestari dedicate acestei zile, în sala de spectacole a Centrului Cultural Mioveni.

Evenimentul a cuprins un concurs tematic, la care au participat echipe de elevi de la școlile din Mioveni.

Iata și clasamentul:

  • Locul I – echipa „Campionii” de la Școala Gimnaziala “Liviu Rebreanu”
  • Locul II – echipa „Exploratorii” de la Școala Gimnaziala “George Topârceanu”
  • Locul III – echipa „Cercetatorii” de la Școala Gimnaziala Nr.1 Mioveni
  • Locul IV – echipa „Învingatorii” de la Liceul Teoretic“Iulia Zamfirescu” Mioveni.

De asemenea, voluntarii de la ,,A.I.V. for Mioveni”, coordonați de prof. Adriana Hoaghea, au participat la un workshop "Europa de azi -Europa viitorului", unde și-au imaginat un continent al minunilor. În holul instituției, cei prezenți la eveniment au admirat o expoziție tematica, realizata de elevii cursurilor de Pictura și Iconografie, coordonați de prof. Lucia Galan și prof. Lucia Fulger.

9 MAI 2019

Sondaj de opinie

Ce asteptari aveti de la Centrul Cultural pentru 2021?
 

Ziarul "Miovenii"

ziarmiovenii Descopera ultimele noutati publicate in ziarul Miovenii.

deschide

Ziarul "Ghidul Cetateanului"

ghidcetateanlogo Ultimul numar al ziarului "Ghidul Cetateanul".

deschide