Mihai Eminescu – Luceafărul poeziei româneşti omagiat şi la Mioveni

Data: .

(0 voturi, media 0 din 5)

Mihai Eminescu (15 ianuarie 1850 - 15 iunie 1889) a fost unul dintre cei mai importanţi scriitori români, fiind considerat poetul naţional. Începând din 2011, pe 15 ianuarie, este sărbătorită şi Ziua Culturii Naţionale.
Astăzi, 15 ianuarie 2019, Centrul Cultural Mioveni a marcat împlinirea a 169 de ani de la naşterea marelui poet Mihai Eminescu, organizând în sala de conferințe a instituției 1atelier științific denumit – „Ziua poetului național Mihai Eminescu- 169 de ani de la naștere” moderat de profesor Adriana Hoaghea și un atelier plastic - „Eminescu – de la cuvânt la imagine”.
La eveniment au fost prezenți elevi și profesori din instituțiile de învățământ din oraș, care l-au omagiat pe marele poet naţional prin momente literar-artistice care au cuprins: recitări de poezii, cântece, eseuri, prin reconstituirea atmosferei basmelor şi poeziilor lui Eminescu, precum şi printr-o expoziţie de desene pe teme eminesciene, realizate de elevii cursului de pictură al Centrului Cultural coordonați de Lucia Galan.
Elevii au fost recompensați cu diplome și auxiliare, înmânate de managerul instituției.

Mihai Eminescu  – Luceafărul poeziei româneşti omagiat şi la Mioveni

Sondaj de opinie

Ce asteptari aveti de la Centrul Cultural pentru 2019?
 

Ziarul "Miovenii"

ziarmiovenii Descopera ultimele noutati publicate in ziarul Miovenii.

deschide

Ziarul "Ghidul Cetateanului"

ghidcetateanlogo Ultimul numar al ziarului "Ghidul Cetateanul".

deschide