Sărbătoarea Recoltei pe Valea Argeșelului

Data: .

(0 voturi, media 0 din 5)

20180930 185208Cetățenii din Mioveni au ales să-și petreacă sfârșitul de săptămână la târgul de toamnă "Sărbătoarea Recoltei pe Valea Argeșelului – Târgul meșterilor populari”, unde s-au bucurat din plin de bunătățile și de marfa expusă de producătorii agricoli și de comercianții participanți.

După deschiderea oficială de vineri la care au participat oficialități locale, și nu numai, sâmbătă, în cadrul evenimnetului a avut loc măsurarea gratuită a glicemiei și a tensiunii arteriale, campanie desfășurată la Centrul Cultural Mioveni și adresată persoanelor vârstnice cu ocazia zilei de 1 Octombrie – „Ziua internațională a persoanelor vârstnice”. Seara a adus în fața publicului copii talentați din Mioveni și Pitești, dar și pe artista Raluka.

Duminică, pe scena din centrul civic s-a desfășurat concursul „Recolta Toamnei” – unde mai multe gospodine din Asociația „Viață lungă”, au concurat la cele 3 secțiuni: Cele mai bune murături, Cea mai bună zacuscă și Cea mai bună dulceață. Concursul a constat în degustarea și notarea de către un juriu specializat a mai multor tipuri de conserve de iarnă, gătite cu hărnicie, gust şi simţ de răspundere.

Seara a fost dedicată folclorului, pe scenă urcând ansamblurile de mandoline „Nova”, „Dorulețul”, „Plai de Dor” ale Centrului Cultural, dar și artiști ca Alecsandra Păunoiu și Matei Alin Gabriel. Recitalurile îndrăgiților artiști Steliana Sima și Petrică Mâțu-Stoian au încheiat seria evenimentelor dedicate acestei sărbători ajunse la a IX-a ediție.

Evenimentul a fost organizat de Primăria orașului, Consiliul Local și Centrul Cultural Mioveni.

Sărbătoarea Recoltei pe Valea Argeșelului

Sondaj de opinie

Ce asteptari aveti de la Centrul Cultural pentru 2019?
 

Ziarul "Miovenii"

ziarmiovenii Descopera ultimele noutati publicate in ziarul Miovenii.

deschide

Ziarul "Ghidul Cetateanului"

ghidcetateanlogo Ultimul numar al ziarului "Ghidul Cetateanul".

deschide