Zilele Orașului Mioveni, 29 iunie – 01 iulie 2018

Data: .

(0 voturi, media 0 din 5)

8Și în acest an, locuitorii orașului și oaspeții acestora din țară și din străinătate, s-au bucurat timp de trei zile de evenimente organizate cu prilejul zilelor orașului lor. Deschiderea oficială a avut loc vineri, în sala de spectacole a Centrului Cultural Mioveni, urmată de cunoscuta acțiune devenită tradiție „Ziua Majoratului”, unde cei 20 de tineri care au împlinit vârsta majoratului au fost felicitați și premiați cu câte o diplomă de cetățean major, un tort, și flori din partea organizatorilor. Premierea a fost făcută de către viceprimarul Aurel Costache care le-a urat tinerilor sănătate, noroc în viaţă şi succes la examenul de bacalaureat, primul hop serios din viaţa lor.

Cu ocazia Zilelor Orașului Mioveni, Automobile Dacia-Renault a dorit să recompenseze elevii și sportivii de excepție din oraș, pentru seriozitatea și dedicarea lor. Astfel, au fost premiați 110 elevi și sportivi cu rezultate deosebite la concursurile și olimpiadele naționale și internaționale. Tinerii, unul mai frumos ca altul și în mod vizibil emoționați de atenția acordată, au primit, de la directorul Iulian Albu (Groupe Renault), viceprimarul Aurel Costache, secretarul de stat la Ministerul Dezvoltării Regionale - Nicolae Tudose, managerul Centrului Cultural Mioveni - Alin Călinescu, diplome și cadouri.

Tot vineri seara, în centrul civic al orașului, cetăţenii au avut parte de un concert de excepţie oferit de Filarmonica Piteşti și de soprana SOYUNG YU, din Coreea de Sud. Orchestra simfonică a fost dirijată de maestrul Mădălin Sandu și a avut în program lucrări foarte cunoscute şi iubite de public, precum: ABBA, Latino Gold,”La Paloma”, Tribut to Elvis, “Besame Mucho”,”Jalousie”- Jacob Gade, “Czardas”- M. McLean, Dans Ungar Nr.5 - Johannes Brahms, “Balada” - Ciprian Porumbescu, "Waltz No. 2" - Dmitri Shostakovich, ”Voci de primăvară”, “Dunărea Albastră”, "Auf der Jagd",” Marșul lui Radetzky”, ''Trich-Trach '' Polca, “Tunete și fulgere”- Johann Strauss, dar și alte programe muzicale simfonice din repertoriul internațional.

Sâmbătă, sub egida Centenarului , Consiliul Local, Primăria, Centrul Cultural Mioveni și Muzeul Municipal Câmpulung, alături de Asociația Tradiții Ostășești, Asociația 6 Dorobanți, Asociația Culturală “Traditsii”– Bulgaria și Asociația IR 33 Cetatea Aradului, printr-o metodă inedită, realistă şi interactivă au pus în scenă, o bătălie din Primul Război Mondial, dintre armata română (care, în perioada 1916-1918 a luptat de partea Antantei) și cele ale Austro-Ungariei și Bulgariei (Puterile Centrale). Evenimentul a avut loc pe malul Râului Târgului, lângă Baza de Agrement Bemo și cum era de așteptat, cei mai încântați de acest spectacol au fost cei mici.

Seara, pe scena din centrul civic al orașului, au urcat spre încântarea celor prezenți artiști locali îndrăgiți dar și artiști ca Speak&Libelula, Nicolle Cherry și Delia.
Delia a răsplătit aşteptările publicului prezentând, alături de trupa sa, un spectacol incitant. Artista a emanat energie şi senzualitate, iar publicul nu a făcut rabat de la aplauze, fredonând alături de vedetă melodiile care au făcut-o celebră.

Duminică, 1 iulie, în ultima zi a manifestărilor prilejuite de Zilele Oraşului Mioveni, pe scena din Centrul Civic au urcat artiştii locali, Ansamblurile Centrului Cultural Mioveni „Nova”, „Mugurașii Mioveniului” și „Plai de dor“ , Emilia Dorobanțu, Olguța Berbec și cuplul Doinița și Ionuț Dolănescu. Aceştia au oferit un spectacol de folclor pe cinste, care a încins atmosfera, şi astfel oamenii s-au prins la dans.

Evenimentul a fost organizat de Consiliul Local, Primăria și Centrul Cultural Mioveni, alături de sponsori: Servicii Edilitare pentru Comnunitate Mioveni, Delta Invest, Haulotte, Martin Electric, Florimar Forest Activ, Amteh International, Cofetăria „Un băiat și o fată”, Medicare Technics, Eden Design, Automobile Dacia-Renault , OMV Mioveni și Profi.

Zilele Oraşului Mioveni - ediţia 2018, a fost un e¬ve¬niment de succes, cetăţenii bucurându-se în număr foarte mare de concerte şi de atmosfera de adevărată sărbătoare.

Zilele Orașului Mioveni, 29 iunie – 01 iulie 2018

Sondaj de opinie

Ce asteptari aveti de la Centrul Cultural pentru 2019?
 

Ziarul "Miovenii"

ziarmiovenii Descopera ultimele noutati publicate in ziarul Miovenii.

deschide

Ziarul "Ghidul Cetateanului"

ghidcetateanlogo Ultimul numar al ziarului "Ghidul Cetateanul".

deschide