"România de la Argeș - Noi păstrăm Tradiția"

Data: .

(0 voturi, media 0 din 5)

ziua costum national 1

Duminică, 13 mai 2018, sub egida , la Mioveni s-a sărbătorit Ziua Națională a Costumului Tradițional, manifestare organizată de Primăria Mioveni și Centrul Cultural Mioveni. Centrul Civic al orașului a devenit pentru câteva ore capitala portului popular a județului,

unde aproximativ 400 de copii și tineri, reprezentând 20 de localități din mai multe zone ale Argeșului, au prezentat frumusețea și diversitatea costumului popular autentic. La Mioveni au fost purtate și admirate și costume populare vechi de peste 100 de ani, pe care copiii le-au etalat la parada portului popular. Atmosfera de sărbătoare a fost animată și întreținută de cele mai bune ansambluri folclorice de dansatori din Argeș. L a eveniment au fost prezenti , președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, Secretarul de Stat din MDRAP, Nicolae Tudose, senatorul Șerban Valeca, deputații Simona Bucura Oprescu, Nicolae Velcea, Nicolae Georgescu, consilieri județeni și locali, reprezentanți ai instituțiilor deconcentrate din județ, primarii din localitățile participante la eveniment, directorii școlilor din oraș.
Mulțumim tuturor participanților, copiilor și ansamblurilor din Bascov, Boteni, Brăduleț, Boțești, Budeasa, Corbi, Coșești, Priboieni, Mușetești, Nucșoara, Rociu, Topoloveni, Stâlpeni, Schitu Golești, Vlădești, Hârșești, Lerești și Mioveni.

 

ziua costum national 2

ziua costum national 3

ziua costum national 4

ziua costum national 5

Sondaj de opinie

Ce asteptari aveti de la Centrul Cultural pentru 2019?
 

Ziarul "Miovenii"

ziarmiovenii Descopera ultimele noutati publicate in ziarul Miovenii.

deschide

Ziarul "Ghidul Cetateanului"

ghidcetateanlogo Ultimul numar al ziarului "Ghidul Cetateanul".

deschide