drapeaux-francais-marie-bengal

Vizită la Cula Racovița

Data: .

(0 voturi, media 0 din 5)

Cula 006

Astăzi, 19 Aprilie 2018, pragul Culei Racovița a fost trecut de o delegație formată din 120 de arhitecți din Craiova și București, membrii ai Uniunii Arhitecților din România, în cadrul evenimentului organizat sub patronajul deciziei Parlamentului European prin care anul 2018 a fost numit ”Anul European al Patrimoniului Cultural”.


La eveniment ne-a onorat cu prezența domnul profesorul general de brigadă în retragere Constantin Năstase, cel mai în vârstă erou al Mioveniului, cel care în urmă cu peste 40 de ani a pus bazele înființării în Cula Racovița a unui Muzeu Etnografic, care deține un fond de 1200 exponate, din mai toate regiunile istorice din țară, spre bucuria și admirația tuturor. Printre participanți s-au numărat reprezentanți ai mass-mediei locale, domnul primar al Orașului Mioveni, Ion Georgescu și alte oficialități.
Oaspeții au fost încântați de stadiul excelent de conservare și prezentare al Culei, aflată în administrarea Centrului Cultural Mioveni, precum și de diversitatea obiectelor de valoare pe care această construcție istorică le adăpostește.

Cula 005

Cula 001

Cula 002

Cula 003

Cula 004

Vizită la Cula Racovița

Sondaj de opinie

Ce asteptari aveti de la Centrul Cultural pentru 2018?
 

Ziarul "Miovenii"

ziarmiovenii Descopera ultimele noutati publicate in ziarul Miovenii.

deschide

Ziarul "Ghidul Cetateanului"

ghidcetateanlogo Ultimul numar al ziarului "Ghidul Cetateanul".

deschide