drapeaux-francais-marie-bengal

Cula Racovița, vizitată de elevii din București

Data: .

(0 voturi, media 0 din 5)

Vizita 001

Pragul Culei Racovița, una dintre puținele construcții de acest gen din țară care încă mai funcționează și se află într-o perfectă stare de conservare a fost trecut de elevii școlii 128 din București, în cadrul programului Școala Altfel.

Elevii au fost întâmpinați de profesorul Constantin Năstase, veteran de război, cel care în urmă cu peste 40 de ani a pus bazele înființării în Cula Racovița a unui Muzeu Etnografic care cuprinde următoarele secții: port popular, îndeletniciri, numismatică religioasă, obiecte de artă, mărturii religioase, ceramică, arme, artă populară, unelte de tâmplărie, dogărie. În prezent acesta deține un fond de 1200 exponate, din mai toate regiunile istorice din țară.

Cula Racovița a fost construită în anul 1806, restaurată în 1878, renovată în 1925 și ulterior în 1973. Din cele 27 de cule de pe teritoriul tării noastre doar 9 sunt sedii ale unor muzee etnografice sau memoriale, în timp ce 12 sunt în ruină, iar celelalte sunt sedii administrative sau clădiri private.

Vizita 005

Vizita 002

Vizita 004

 

Cula Racovița, vizitată de elevii din București

Sondaj de opinie

Ce asteptari aveti de la Centrul Cultural pentru 2018?
 

Ziarul "Miovenii"

ziarmiovenii Descopera ultimele noutati publicate in ziarul Miovenii.

deschide

Ziarul "Ghidul Cetateanului"

ghidcetateanlogo Ultimul numar al ziarului "Ghidul Cetateanul".

deschide