drapeaux-francais-marie-bengal

Ansamblul „Plai de dor” al Centrului Cultural participa la un festival de dans şi muzică în Grecia

Data: .

(0 voturi, media 0 din 5)

Plai de dorAnsamblul “Plai de Dor”, pregătit de coregraful Cătălin Oancea, va participa în perioada 14 – 20 iulie la un festival internaţional de dans şi muzică în Porto Heli, Grecia. La festival vor mai fi prezente grupuri şi ansambluri din Grecia şi Bulgaria.

Plai de Dor este un ansamblu tânăr, înfiinţat în 2005, odată cu instituţia în cadrul căreia îşi desfăşoară activitatea – Centrul Cultural Mioveni. Este format din 30 de membri cu vârste între 16 şi 24 de ani, repertoriul fiind format din dansuri populare din muntenia şi oltenia.

Se remarcă la toate spectacolele la care participă, la concursuri şi festivaluri naţionale şi internaţionale, bucuându-se de aprecierile publicului spectator, atât pentru interpretare, cât şi pentru frumuseţea şi autenticitatea costumelor populare, fiind mesagerul culturii tradiţionale.
Ansamblul Plai de Dor a fost desemnat în 2014 „Cel mai bun ansamblu din judeţ“, distincţie primită în cadrul Concursului Ghe. Popescu Judeţ.
A participat la foarte multe concursuri şi festivaluri, atât pe plan local, cât şi pe plan naţional (Festivalul Gheorghe Popescu Judeţ, Brâul de la Boteni, Cocoşul de Hurez, Zilele Comunei Vultureşti, Zilele Comunei Arefu, Festivalul de Folclor Garofiţa Pietrei Craiului - Braşov, Sărbătorile Argeşului şi Muscelului), cât şi pe plan internaţional (Festivalul Folcloric din Petrich, Bulgaria, din 2008 şi 2009, Festivalul Folcloric de la Mamak, Ankara, din Turcia, în 2010 şi 2011, Festivalul Folcloric din Landerneau, Franţa, în anul 2012, Festivalul Internaţional de Folclor din Riga, Letonia, în 2013, International Bosphorus Dance and Music Festival, Turcia, în 2014).

Plai de dor

Plai de dor

Plai de dor

Ansamblul „Plai de dor” al Centrului Cultural participa la un festival de dans şi muzică în Grecia

Sondaj de opinie

Ce asteptari aveti de la Centrul Cultural pentru 2018?
 

Ziarul "Miovenii"

ziarmiovenii Descopera ultimele noutati publicate in ziarul Miovenii.

deschide

Ziarul "Ghidul Cetateanului"

ghidcetateanlogo Ultimul numar al ziarului "Ghidul Cetateanul".

deschide