Bogatia Toamnei la Mioveni

Data: .

(0 voturi, media 0 din 5)

Fructe şi legume proaspete şi demonstraţii de îndemânare din partea meşterilor populari. Aşa au sarbatorit locuitorii oraşului Mioveni venirea toamnei care le-a adus recolte bogate.

Mioveniul a fost, în acest sfârşit de saptamâna,  gazda  producatorilor agricoli la cea de a doua ediţie a Sarbatorii Recoltei pe Valea Argeşelului. În cadrul Sarbatorii Recoltei s-a desfaşurat şi Târgul Meşterilor Populari, pentru al şaptelea an consecutiv, reunind meşteri din mai multe regiuni ale ţarii, care nu doar ca au expus spre vânzare produse lucrate manual, dar au şi oferit demonstraţii de tehnica populara.
Icoane, ceramica, obiecte din piele, costume populare, sculpturi , ceramica şi vase decorative au fost expuse în cadrul manifestarii, vizitatorii putând sa le achiziţioneze contra cost. La sarbatoarea recoltei au fost aduse şi cele mai aspectuoase şi gustoase roade de anul acesta: fructe proaspete, legume delicioase, must pe saturate,brânzeturi şi produse tradiţionale din carne.
La deschiderea oficiala a acestei sarbatori  au fost prezenţi şi reprezentanţi ai administraţiei locale, în frunte cu viceprimarul Aurel Costache, consilieri locali, dar şi consilieri judeţeni. Vicepreşedintele CJ Argeş, Florin Tecau, a reprezentat conducerea administrativa judeţena.
În cadrul manifestarii, publicul din Mioveni a avut parte şi de vernisajul expoziţiei de pictura Lumea Satului, al artistului Mariana Cîmpeanu, doctor în arte vizuale.Expoziţia  cu vânzare a avut loc  în holul Primariei oraşului Mioveni.
La Centrul Cultural Mioveni a avut loc  cel de-al doilea vernisaj,   al expoziţei Dezvoltarea şi revitalizarea meşteşugurilor tradiţionale în Argeş organizat de catre S.C.Argcoms S.C.M Curtea de Argeş.
La eveniment a fost prezent şi Sorin Mazilescu, directorul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii.
Ansamblul folcloric Plai de dor, Tarafului Centrului Cultural şi grupul vocal Doruleţul al Asociaţiei Pensionarilor Viaţa Lunga au încantat pe cei prezenţi, cu un spectacol de excepţie desfaşurat în centrul civic al oraşului.

Bogatia Toamnei la Mioveni

Sondaj de opinie

Ce asteptari aveti de la Centrul Cultural pentru 2021?
 

Ziarul "Miovenii"

ziarmiovenii Descopera ultimele noutati publicate in ziarul Miovenii.

deschide

Ziarul "Ghidul Cetateanului"

ghidcetateanlogo Ultimul numar al ziarului "Ghidul Cetateanul".

deschide